Θεσσαλονίκη: Το «Celestyal Olympia» είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στο λιμάνι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε το πρωί της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia», σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΟΛΘ, που μετά από 15 χρόνια γίνεται λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας.

Το «Celestyal Olympia» έφτασε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από το Λαύριο ενώ θα αναχωρήσει στις 18.00, για τη Μύκονο.

Σημειώνεται ότι φέτος θα δέσουν συνολικά 14 φορές το «Celestyal Olympia» και το «Celestyal Crystal» της «Celestyal Cruises».

Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας που θα επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας επιλογές για επιβίβαση και αποβίβαση επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν να μεταβούν τόσο αεροπορικώς από τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη όσο και οδικώς από άλλες χώρες της Βαλκανικής και τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, «οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και να απολαύσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της πόλης που χαρακτηρίζεται ως ένας γαστρονομικός παράδεισος».

Το Celestyal Olympia θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Όσοι επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Το νέο δρομολόγιο έχει την ονομασία «Μυθικό Αρχιπέλαγος».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης κρουαζιερόπλοιων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, τον Ιούλιο θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6, 13, 20 και 27 του μήνα στις 9.30 το πρωί και θα φύγει στις 18.00 για τη Μύκονο. Στις 3, 10, 17 και 24 Αυγούστου θα πιάσει και πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου θα παραμείνει όπως και τις προηγούμενες φορές από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 18.00, όποτε και θα αναχωρήσει για τη Μύκονο.

Το έτερο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, το Celestyal Crystal, θα πιάσει στις 17 Οκτωβρίου από τις 09:00-20:00 με προορισμό την Καβάλα ενώ δέκα ημέρες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, θα φτάσει από το Τσανακαλέ στις 09:00 και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 18.30, οπότε και θα αποπλεύσει με προορισμό τον Βόλο.

Τρεις ακόμη φορές θα πιάσει το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις 3, 10 και 14 Νοεμβρίου, προερχόμενο τις δυο πρώτες φορές από το Τσανακαλέ και την τελευταία από το Λαύριο. Στις 3 και 10 Νοεμβρίου θα αποπλεύσει στις 18.30 για τον Βόλο, ενώ στις 14 του μήνα θα κατευθυνθεί στις 20.00 για την Καβάλα.

,

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-edese-sto-limani-to-krouazieroplio-celestyal-olympia