Επόμενος πρόεδρος του ICS ο Emanuele Grimaldi

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο όρισε τον Emanuele Grimaldi, διευθύνοντα σύμβουλο του Grimaldi Group, ως τον επόμενο πρόεδρό του.

Ο κ. Grimaldi θα αντικαταστήσει τον Esben Poulsson, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος από το 2016, στην ειδική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου τον Ιούνιο του 2022.

Μόλις εκλεγεί τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ο κ. Grimaldi θα αντιμετωπίσει σημαντικές πιέσεις για τη διεθνή ναυτιλία, εν μέσω ευρείας κριτικής σχετικά με την αδυναμία των χωρών να επιτύχουν συναίνεση σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα πλοία.

Το ICS εργάστηκε σκληρά τους τελευταίους 18 μήνες για να εκδόσει ψηφίσματα για την κρίση των ναυτικών που προκλήθηκε από την πανδημία, η οποία εγκλώβισε εκατοντάδες χιλιάδες στη θάλασσα, αλλά αγωνίστηκε παράλληλα και σημείωσε σημαντική πρόοδο στην ακρόαση της φωνής της διεθνούς ναυτιλίας.

Ο κ. Grimaldi είναι πρώην πρόεδρος της ιταλικής ένωσης εφοπλιστών Confitarma, καθώς και της Ένωσης Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος του ICS από το 2017.