Η Ολλανδία «απελευθερώνει» τα ταξίδια προς την Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Καταργείται τόσο η καραντίνα, όσο και η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού PCR test κατά την επιστροφή των Ολλανδών ταξιδιωτών στη χώρα τους από την Ελλάδα.

Μια ημέρα πριν τη χρήση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, η Ολλανδία αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές συστάσεις για ταξίδια εντός της ΕΕ, ταξινομώντας πλέον στο “κίτρινο” την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Δανία, τη Λετονία και τη Σουηδία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Μετά από αυτή την αναγγελία χιλιάδες άνθρωποι που είχαν κάνει την πρώτη εμβολιαστική δόση προσπαθούν τώρα να κλείσουν ραντεβού για τον δεύτερο εμβολιασμό ή το δωρεάν τεστ κορωνοϊού που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ώστε να φύγουν διακοπές.

Η ολλανδική κυβέρνηση, ωστόσο, προτρέπει όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό να κάνουν ένα εθελοντικό τεστ κατά την επιστροφή τους, μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί στη χώρα από ταξιδιώτες που πήγαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Η ηπειρωτική Ισπανία παραμένει ζώνη υψηλής επικινδυνότητας και συνίσταται η αποφυγή ταξιδιών εκτός από τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια. Η Βρετανία παραμένει επίσης στο πορτοκαλί.

Πηγή: ΕΡΤ