Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά με φόντο τα νέα μέτρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, οι μετακινήσεις των εκδρομέων προς τα νησιά και ήδη από νωρίς το πρωί, ο κόσμος σχημάτιζε μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της εφαρμογής του νέου αυστηρού πλαισίου μέτρων που ισχύουν έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν και για το αυξημένο κόστος λόγω της υποχρέωσης διεξαγωγής rapid ή μοριακού τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο λιμάνι ο Πλακιωτάκης

Στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδεία κλιμακίου του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος άκουσε τα παράπονα του επιβατικού κοινού.

Ωστόσο, ο κ. Πλακιωτάκης απηύθυνε έκκληση προς όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τα νέα μέτρα, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, τόσο στους καταπέλτες όσο και στο εσωτερικό των πλοίων.

«Στόχος και επιθυμία όλων είναι να μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως βλέπετε κι εσείς, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι και θα είναι καθημερινά στους καταπέλτες και εντός των πλοίων, έτσι ώστε να επιτηρήσουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας, όχι μόνο των επιβατών και των πληρωμάτων αλλά και των κατοίκων των νησιών. Ζητώ από όλους να ακολουθούν τις οδηγίες και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με τη συνεργασία όλων και με σωστό σχεδιασμό θα κερδίσουμε το φετινό καλοκαίρι, θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Πλακιωτάκης.