Μέσα στην εβδομάδα επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας για αμιγείς και μεικτούς χώρους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η ταχεία επιδείνωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες μέρες, έχει προκαλέσει την ανησυχία στα κυβερνητικά στελέχη που καλούνται να επανεξετάσουν τα μέτρα του επιχειρησιακού τους σχεδίου.

Ένα από τα μέτρα το οποίο «ξαναδιαβάζεται» είναι ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων της διασκέδασης από τις 15 Ιουλίου και μετά, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει χθες ότι εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης. «Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δυο εβδομάδων για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως είπε, αυτό που θα συζητηθεί είναι αν τελικά θα υπάρξουν οι μεικτοί χώροι ή αν θα αποφασιστεί να λειτουργήσουν μόνο οι αμιγείς.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πλέον τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. «Τότε είχαμε περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και πλέον οδεύουμε στις 3 χιλιάδες κρούσματα», είπε τονίζοντας ότι «από ‘δω και μπρος, όποια περιοριστικά μέτρα κι αν ληφθούν, θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να μπει σε ΜΕΘ».

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός, στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία στους χώρους αυτούς των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει.