Αλεξανδρούπολη: Καταπλέει το θηριώδες μεταγωγικό των ΗΠΑ Green Cove

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αναμένεται σήμερα Τρίτη το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο Green Ccove, προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Το Green Cove, που έχει μήκος 200 μέτρα (199,93×32,26 m) και απέπλευσε από το λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα φορτώσει μέρος των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανάμεσά τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέο οχηματαγωγό πλοίο από τις ΗΠΑ, για να φορτώσει και αυτό το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

Πηγή: evros-news.gr