Βασιλακόπουλος: Στη Μύκονο δεν τηρούνται τα μέτρα – Μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων ανάμεσα σε εργαζομένους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Επιδημιολογικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα μεγάλα τουριστικά νησιά. Από το Σάββατο το κοσμικό νησί της Μυκόνου αντιμετωπίζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης από την πανδημία και της έξαρσης των κρουσμάτων.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από τους επισκέπτες και τους τουρίστες που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και απόστασης, αλλά και στους καταστηματάρχες της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίοι έχουν “χαλαρώσει” τους ελέγχους» αναφέρει ο μιλώντας στο iatropedia.gr, o Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Γίνεται της… τρελής

«Εγώ έχω πάει σε δύο νησιά σας και μπορώ να σας πληροφορήσω ότι γίνεται πραγματικά “της τρελής”. Στο δρόμο και στα στενά της Μυκόνου αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομικά επικίνδυνο, σε απλά ελληνικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασιλακόπουλος.

«Κανείς δεν φοράει μάσκα, ούτε ένας και στα σούπερ μάρκετ. Τα μπαρ λειτουργούν κανονικά λες και δεν υπάρχει αύριο. Ξέρετε πόσοι νεαροί γυρνούν τα ξημερώματα μετά από διασκέδαση αγκαλιά ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί χωρίς να φορούν μάσκα, μεθυσμένοι;».

«Πολύ καλά έκανε η Πολιτεία και πήρε επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό που οφείλει πάνω απ’ όλα, είναι να διαφυλάσσει την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως την ανάγκη τους για διασκέδαση. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καλοκαίρι με πάρτι, όπως κάναμε πριν από τον κορωνοϊό, μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι», σημειώνει ο Καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ανεμβολίαστοι οι εποχικοί υπάλληλοι

Τα εμβολιαστικά ποσοστά στη Μύκονο έπιασαν «οροφή» από την αρχή του καλοκαιριού. Ο τοπικός πληθυσμός εμβολιάστηκε σε ποσοστά άνω του 97% κι ο,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, έγινε.

Ο Καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος περιγράφει την όλη κατάσταση: «Όλος ο νεαρόκοσμος που πάει στα νησιά και διασκεδάζει, είναι εμβολιασμένος; Προφανώς και όχι. Δεν είδαμε δυστυχώς μέτρα για τους πελάτες, ότι πρέπει π.χ. να είναι εμβολιασμένοι για να πάνε στο beach bar. Μόνο για κλειστούς χώρους το είδαμε και στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης. Και πολλοί καταστηματάρχες δεν τους ελέγχουν σωστά, γιατί τους ενδιαφέρουν να έχουν πελάτες. Είναι πολύ φανερό τι έχει συμβεί», τονίζει ο ίδιος.