Κορωνοϊός: Δραματικές προβλέψεις για αύξηση νοσηλειών – Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κορυφώνεται η ανησυχία των ειδικών, καθώς όπως φαίνεται, το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει και ο προβληματισμός εστιάζεται στο φόβο για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Την δραματική εκτίμηση ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού θα φτάσουν τις 300 την ημέρα εξέφρασε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε δει μια μεταστροφή στο αριθμό των εισιτηρίων στα νοσοκομεία περίπου διπλασιασμό την τελευταία βδομάδα. Περιμένουμε ότι θα φτάσει τις 300 την ημέρα το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο 60-70% της ισχύος του υγειονομικού συστήματος». Σημείωσε πως σε 10 ημέρες θα δούμε το αποτύπωμα σε διασωληνώσεις και θανάτους.

Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στην Μύκονο δήλωσε πως η Μύκονος βαδίζει με ένα τριπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο από την αμέσως επόμενη –δεύτερη περιοχή σε επιβάρυνση που είναι το Ρέθυμνο.
«Στους 100 ανθρώπους στην Μύκονο οι 4 είναι κρούσματα»

Για να γίνει κατανοητή η διασπορά στην Μύκονο εξήγησε αν το νησί έχει 40.000 κόσμο τώρα, αν περπατήσει κάποιος στα σοκάκια του νησιού στα 100 άτομα που θα συναντάει τα 4 θα είναι ενεργά κρούσματα.

«Οι μισοί μαθητές τελειόφοιτοι λυκείου μετά τις εξετάσεις έχουν πάει σε 2-3 νησιά, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαντορίνη όπου υπάρχουν ξέφρενα πάρτι κορωνοπάρτι μέχρι πρωίας και όλο αυτό βλέπετε που καταλήγει. Θα ήθελα να δω όλα αυτά κρούσματα τι νοσηλείες και διασωληνομένους θα δώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το ποσοστό να κολλήσει κάποιος είναι 1 εμβολιασμένος προς 10 ανεμβολίαστους. «Αν ο ιός έρθει σε επαφή με 10 ανθρώπους θα κολλήσουν οι 9 ανεμβολίαστοι και ένας εμβολιασμένος που ίσως δεν ανταποκρίθηκε καλά στο εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.