Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι παντού στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεδομένη θεωρεί την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η παραλλαγή Δέλτα είναι παντού στην Ελλάδα καθώς, όπως εξήγησε, μεταδίδεται πιο εύκολα όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακάμψουμε την αύξηση των κρουσμάτων με την συμπεριφορά μας και υπογράμμισε την τάση επέκτασης των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, και άρα πιο ευάλωτες στον ιό.

«Αυτό που διαφάνηκε την προηγούμενη βδομάδα είναι ότι πέρα από την έξαρση στους νέους που διασκεδάζουν σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες που σημαίνει ότι οι νέοι γύρισαν και το μετέδωσαν στους γονείς τους που προφανώς δεν είχαν εμβολιαστεί και σε εργασιακά περιβάλλοντα», είπε.

Όπως εξήγησε επίσης, η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι γύρω στα 24 έτη. «Μέσα σε 3 βδομάδες έπεσε 10 χρόνια, από τα 32 στα 24 έτη», ανέφερε.