Πέτσας: Μην αναβάλλετε τον εμβολιασμό για τον Αύγουστο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Να μην αναβάλλουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά την περίοδο του Αυγούστου, καλεί τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως τονίζει, σκοπός είναι μέχρι τέλος Αυγούστου να έχει επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού στην επικράτεια.

Τόνισε ότι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης για να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Επικαλούμενος τις ανησυχίες των επιστημόνων για τη αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ. Πέτσας επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ότι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, είναι απαραίτητη.

Σημείωσε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο στρατηγικής και πιο σαφείς κανόνες για εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους σε ότι αφορά την διασκέδαση και τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μέχρι χθες 19/7 είχαν πραγματοποιηθεί 9.807.851 εμβολιασμοί (84.618 μέσα σε 24 ώρες). 4.644.901 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ 5.466.109 έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση.