Αττική Οδός: Επεκτείνεται προς τα λιμάνια της Ραφήνας και Λαυρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στα έργα που αλλάζουν συνολικά τις υποδομές και τις μετακινήσεις μας, στην Ελλάδα, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ‘‘κλείνει’’ το παζλ των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι προχωρούν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα»

Ειδικότερα, ο Κ. Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, με παράλληλες σιδηροδρομικές συνδέσεις και στα δύο λιμάνια. «Ουσιαστικά θα επεκτείνουμε τον προαστιακό της Αττικής, ώστε να αναβαθμίσουμε και τα δύο λιμάνια και του Λαυρίου και της Ραφήνας, να εξυπηρετείται ο κόσμος».

Μάλιστα, όπως σημείωσε στο master plan του λιμανιού της Ραφήνας υπάρχουν δύο πράγματα. «Πρώτον, η σιδηροδρομική σύνδεση θα είναι υπόγεια. Θα βγαίνουμε ουσιαστικά κοντά στο λιμάνι, όπου θα κάνουμε έναν μικρό σταθμό, για τους χρήστες του λιμανιού. Υπάρχει χάραξη, υπάρχει διαβούλευση με τους δήμους της περιοχής και υπάρχει η πρόθεση να να γίνει!», είπε.