Σε άνοδο το Βitcoin – Που οφείλεται

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το Βitcoin το οποίο πλησίασε τα $40.000 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Ώθηση στο Βitcoin έδωσε η είδηση για πιθανή συμμετοχή της Amazon στα κρυπτονομίσμaτα. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 15% στα $39.681 ενώ λίγο αργότερα η άνοδός του περιορίστηκε στα $38.600.

Την περασμένη εβδομάδα η Amazon δημοσίευσε μια θέση εργασίας για προϊστάμενο για τα ψηφιακά νομίσματα προκαλώντας έτσι εικασίες πως η Amazon ενδέχεται να δεχτεί τα κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί και στην πρόσφατη υποστήριξη που δέχτηκε το bitcoin και από άλλους επιχειρηματίες.

Ο διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ και η Cathie Wood της ARK Invest μίλησαν για το bitcoin κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου bitcoin με τον τίτλο “The B-word”.

O Έλον Μασκ δήλωσε ότι η Tesla πιθανότατα να αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin για αγορές οχημάτων με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης για γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο η Τesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin.

To ράλι του Bitcoin έδωσε ώθηση και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με το Ether να ενισχύεται κατά 5,9% πάνω από τα $2.299,55. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CNBC, πρόσθεσε πάνω από $114 δισ. μέσα σε 24 ώρες σύμφωνα με δεδομένα από το Coinmarketcap.com.

Υπενθυμίζεται πως παρά την τωρινή αύξηση το bitcoin παραμένει περίπου χαμηλότερα κατά $27.000 από το υψηλό του στα μέσα Απριλίου, σχεδόν $65.000.

Πληροφορίες από Bloomberg, CNBC