Σε ανοδικά επίπεδα οι αεροπορικές κρατήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Aνοδικά κινούνται οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων εν όψει της υψηλής ζήτησης του Αυγούστου, ο οποίος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της φετινής σεζόν. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας περίπου 2,8 εκατ. ταξιδιώτες, με την αεροπορική αγορά να ευελπιστεί πως με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στην πρώτη τριάδα των χωρών που έχουν τροφοδοτήσει την Ελλάδα με τους περισσότερους ταξιδιώτες βρίσκονται η Γερμανία, η μεγαλύτερη πηγή τουριστών της χώρας, η Γαλλία και η Πολωνία. Ακολουθούν η Ιταλία, η Ολλανδία και η Βρετανία, ενώ υψηλή είναι και η ζήτηση από τη Σερβία, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και το Βέλγιο.

Ο Ιούνιος έκλεισε με άνοδο 59,9% σε επίπεδο κρατήσεων θέσεων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των προγραμματισμένων θέσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, περισσότερες από 280 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου, από 110 χιλιάδες που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ ανοδική είναι η πορεία και της ιταλικής αγοράς. Συγκεκριμένα, από τις 80 χιλιάδες θέσεις που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα 26/7-1/8, ο αριθμός ανεβαίνει στις 105 χιλιάδες θέσεις περίπου για την επόμενη εβδομάδα.

Σε επίπεδο προορισμών, εκτός από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών εκτιμάται ότι θα υποδεχτεί η Κρήτη, καθώς για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 130 χιλιάδες θέσεις ανά εβδομάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και για το αεροδρόμιο των Χανιών έχουν προγραμματιστεί περίπου 40 χιλιάδες θέσεις ανά εβδομάδα. Σημαντική κίνηση αναμένεται και στη Ρόδο, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη, η οποία συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα των αεροδρομίων.