Στενεύει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Πενηντάρηδες κυρίως οι διασωληνωμένοι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στενεύει ο κλοιός για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως είναι πιθανόν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό έλεγχο προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητική πρόθεση είναι να μην ξανακλείσει η οικονομία, ενώ όσα περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται να αφορούν όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για την Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην ηλιακή ομάδα 50 – 54 ετών, το 67,6% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού το ποσοστό αυτό φτάνει το 68,4%.

Στην ομάδα 45 – 49, το 64% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, και με τα ραντεβού θα ανέλθει στο 65%. Στους 40 – 44 το 58% έχει εμβολιαστεί, στους 35 – 30 μόλις το 51%, στους 30 – 34 το 48% έχει εμβολιαστεί και στους 25 – 29 το 45%.

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Αύξηση σημειώνει ο αριθμός των ασθενών που διασωληνώνονται το τελευταίο διάστημα. Η πλειονότητα όσων χρειάζονται νοσηλεία και διασωλήνωση είναι ανεμβολίαστοι πενηντάρηδες, ενώ διασωληνώνονται και ασθενείς μικρότερης ηλικίας.

Αυτή τη στιγμή η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη, αριθμός που όπως προβλέπουν οι ειδικοί αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, εάν δεν προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία στις ηλικίες μεταξύ 30 και 50 χρονών.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις νοσηλείες, πως πλέον ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 55 ετών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των νοσηλειών, και των διασωληνωμένων θα αυξηθεί καθώς ο μήνας Αύγουστος κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω των μετακινήσεων και της πτώσης του αριθμού των προγραμματισμέων ραντεβού για εμβολιασμό.