Σε πύρινο κλοιό η Β.Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε πύρινο κλοιό, βρίσκονται διάφορες περιοχές της χώρας, με την κατάσταση στη Βορειοανατολική Αττική να έχει καταστεί ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται κοντά στο Κρυονέρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ η φωτιά έχει θέσει σε κίνδυνο την ομαλή τροφοδοσία της Αττικής με ρεύμα, καθώς βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανο, με το ενδεχόμενο στοχευμένων διακοπών ρεύματος στην Αττική, σύμφωνα με το προληπτικό σχέδιο άμυνας που έχουν εκπονήσει ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, παραμένει ανοικτό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, “πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί”.

Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και στη Βόρεια Εύβοια, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και έχει αναγκάσει δεκάδες κατοίκους πολλών οικισμών να αποχωρήσουν από τις οικίες τους.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται σε Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στην σε Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.