Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Παρά τα καλύτερα των προσδοκώμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Εργασίας, κατά τα οποία η ανεργία υποχώρησε στο 5,4% (από 5,9%), η αμερικανική κεφαλαιαγορά έκλεισε την εβδομάδα χωρίς κατεύθυνση, ωστόσο οι δύο από τους βασικούς δείκτες έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Αναλυτές της Schwab εξήγησαν ότι αν και οι αριθμοί δημιούργησαν «μια ορισμένη αισιοδοξία», τα κέρδη στη Γουόλ Στριτ ήταν συγκρατημένα, καθώς εγείρονται «ερωτήματα» για το ποιος θα είναι ο αντίκτυπος των δεδομένων για την απασχόληση «στη νομισματική πολιτική της Fed», της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 144,39 μονάδων (+0,41%), στις 35.208,51 μονάδες, νέο ιστορικό υψηλό, που κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του στα τέλη Ιουλίου.
powered by Rubicon Project

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της ευρύτερης τάσης, έκλεισε με άνοδο 7,44 μονάδων (+0,17%), στις 4.436,76 μονάδες, σημειώνοντας επίσης ρεκόρ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Απεναντίας ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 59,36 μονάδων (–0,40%), στις 14.835,76 μονάδες, μία ημέρα αφότου σημείωνε και αυτός ρεκόρ.