Γώγος: Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στους νέους – Πρέπει να μπούμε σε μία συνθήκη κανονικότητας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο μέσος όρος θετικότητας έχει σταθεροποιηθεί στο 2,9, ωστόσο είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία.

«Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Έχουμε ένα κυλιόμενο μέσο όρο που βρίσκεται στα 2.600 κρούσματα και ο μέσος όρος θετικότητας είναι 2,9. Έχουμε σταθεροποιηθεί, αλλά ας μην υποτιμούμε τα νούμερα. Υπάρχει ανάγκη για μεγάλη εγρήγορση και να κάνουμε πολλά τεστ», είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

«Μην υποτιμάμε τις συστάσεις της επιτροπής. Και το testing πρέπει να είναι συνεχές, και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις. Ισχύει και το μέτρο της μάσκας. Πρέπει να τηρηθούν οι συστάσεις και να γίνει επιτήρηση από όλους για την τήρηση των μέτρων, αλλά και έλεγχος από την Πολιτεία».

Μέτρα Μυκόνου σε Ζάκυνθο και Χανιά

«Τα μέτρα αυτά σχετίζονται με την επιτήρηση που ισχύει σε αυτές τις περιοχές. Εάν δούμε ότι κοκκινίζει κάποια περιοχή και σχετίζεται με δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως το clubbing, υπάρχουν μέτρα περιορισμού σε αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Γώγος.

Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να επιταχυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις νέες ηλικίες. Επιπλέον, ο κ. Γώγος τόνισε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τις νεαρές ηλικίες και για τα παιδιά, με τη συναίνεση των γονιών τους.

«Πρέπει να μπούμε σε μία συνθήκη κανονικότητας. Ο χρόνιος covid είναι πολύ σοβαρός, επομένως θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας», τόνισε.