Βόρεια Εύβοια: Το ζευγάρι των ηλικιωμένων της φωτογραφίας αποτυπώνει την καταστροφή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πύρινος όλεθρος ανάγκασε τους κατοίκους από τις Γούβες και στο Πευκί να μεταφερθούν προς την παραλία και να αποχωρήσουν με φέρι μποτ.

Όσοι έμειναν πίσω για να δώσουν «μάχη» με την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τις περιουσίες τους, αλλά και οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, διανυκτέρευσαν στο καράβι που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αποπλεύσει.

Τη νύχτα διανυκτέρευσαν σε αυτοσχέδια κρεβάτια και πλαστικές καρέκλες μέσα στο φέρι μποτ, που αποτελεί τη σανίδα σωτηρίας τους αν τα πράγματα έπαιρναν άσχημη τροπή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρωταγωνιστές ένας 89χρονος και η 87χρονη σύζυγός του οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση από τη φωτιά στην Εύβοια. Η περιγραφή της φωτογραφίας από των φωτογράφο Κώστα Τσιρώνη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα λέει όλα: «Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021»