Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της covid-19, με τις χώρες να επιχειρούν να ανακόψουν την εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα εφαρμόζοντας περιοριστικά μέτρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τον περαιτέρω αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία-“κλειδί” για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που αναμένονται εντός της εβδομάδας, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού να αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Πολλοί αξιωματούχοι της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν προγραμματισμένες ομιλίες εντός της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν “ενδείξεις” για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 προσθέτει 0,2% στις 471 μονάδες, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να ενισχύεται κατά 0,7% και να ηγείται των κερδών, ενώ οι τράπεζες υποχωρούν κατά 0,3%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,13% κοντά στις 15.770 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,19% λίγο πάνω από τις 6.820 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 προσθέτει 0,08%, στις 7.140 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,08%, στις 26.160 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,06% στα επίπεδα των 8.870 μονάδων.