Θετική εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα από τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τη μετοχή της κατασκευάστριας παιχνιδιών Krafton να σημειώνει μεγάλη πτώση στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας, ενώ το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται και από της ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, στη Νότια Κορέα, ο Kospi καταγράφει απώλειες 0,64%. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon, η μετοχή της Krafton, της εταιρείας που δημιούργησε το δημοφιλές παιχνίδι PUBG, έφτασε να υποχωρεί έως και 17% πριν “μαζέψει” τις απώλειές της σε πτώση περίπου 12%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component σημειώνουν άνοδο 0,46% και 0,23% αντίστοιχα. Οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Κίνα συνέχισαν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα με τις πόλεις να ξεκινούν μαζικά τεστ κορονοϊού. Εν τω μεταξύ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 0,70%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, που χθες ήταν κλειστός λόγω αργίας, έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,17% ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,32%.