Προς lockdown το Ηράκλειο: Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση, ποια μέτρα θα ισχύουν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το Ηράκλειο οδεύει για τοπικό lockdown αφού τα στοιχεία του κοροναϊού είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο Τετάρτη μετά από κυβερνητική τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση μουσικής στην εστίαση για όλο το 24ωρο.

Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

Αυτό που «βαραίνει» και οδηγεί προς τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι η επιδημιολογική εικόνα, με τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την οριακή κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το σύστημα υγείας στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά.

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.