Ηλικιωμένη που έγινε πρωτοσέλιδο: “Θόλωσε το μυαλό μου – Ήμουν εκτός εαυτού”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη στα 81 της χρόνια, έγινε η “τραγική” πρωταγωνίστρια των πυρκαγιών στην Εύβοια, καθώς η απόγνωσή της αποτυπώθηκε στον φακό του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι φωτογραφίες της έγιναν πρωτοσέλιδο ακόμα σε μεγάλα διεθνή μέσα και αποτύπωσαν τον πόνο για τον πύρινο όλεθρο που έκαψε τις περιουσίες των πολιτών.

«Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα, για να με ακούσουν. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση έπεσα κάτω και με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο κέντρο υγείας», είπε η ίδια στην κάμερα του ΑΝΤ1, για τη στιγμή που οι φλόγες έφταναν στο χωριό και η ίδια μαζί με άλλους αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της.

Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αν και δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, οι Γούβες και αυτό το δάσος, μετά από 34 χρόνια στο χωριό, θεωρεί ότι είναι ο τόπος της.

«Το πρωί δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε από την πόρτα γιατί καίγεται όλη η Εύβοια. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό με βυτία και προσπάθησαν και γλύτωσαν τα σπίτια», είπε επίσης στην κάμερα.