Νέο κύμα ζέστης από σήμερα -Πότε θα δροσίσει

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το νέο κύμα ζέστης κορυφώνεται από σήμερα, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς (⁰C), κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά της χώρας. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όταν οι θερμοκρασίες φαίνεται πλέον να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν επίσης σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Ρόδο τους 38-39 ⁰C, στην Κρήτη τους 39-41 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 36-37 ⁰C.

Παράλληλα, σήμερα, τις θερμές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως, ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.