Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Το υπουργείο Ναυτιλίας θα αναλάβει όλη την γραφειοκρατία που απαιτείται στα υπόλοιπα υπουργεία από εδώ κι εμπρός, ώστε το θέμα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου στον δήμο, μετά και την πρόσφατη έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εν συνεχεία να ολοκληρωθεί». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης του μεταφορικού ισοδυνάμου όσον αφορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους επιβάτες. Ο υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ότι αναμένει το επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονείται σχετικά. Όταν θα τα έχει στα χέρια του, και αφού τα αξιολογήσει (εντός του φθινοπώρου εκτός απροόπτου), ενδεχομένως να είναι σε θέση να προχωρήσει σε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις.

Ο κ. Λαμπρινός όπως ανέφερε στον υπουργό κ. Πλακιωτάκη, προτίθεται να ενημερώσει τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους δημάρχους των άλλων τριών μεγάλων δήμων της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνης και Αγίου Νικολάου) καθώς και της Σητείας, σχετικά με όσα συζητήθηκαν – και ξεκαθάρισε ότι θα αναμένει τις εξελίξεις.

Δήλωσε μάλιστα, πως «είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το υπουργείο θα αναλάβει να διεκπεραιώσει την απαιτούμενη γραφειοκρατία για την ολοκλήρωση της παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης: ένα ζήτημα που πιστεύουμε πια ότι μπαίνει στην τελική του ευθεία. Για το μεταφορικό ισοδύναμο, αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης τα οποία θα μας δείξουν ποια πρέπει να είναι επόμενα βήματα και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν μέτρα προς την θετική κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα επανέλθουμε».