Κλοπή κρυπτονομισμάτων: Οι χάκερς έχουν επιστρέψει σχεδόν το ήμισυ του ποσού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι χάκερς που επιτέθηκαν στην πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης Poly Network, κλέβοντας κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων, επιστρέφουν μέρος των κλοπιμαίων.

Οι χάκερς που έχουν διαπράξει μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων, εκμεταλλεύθηκαν μια ευπάθεια στο σύστημα της Poly Network, η οποία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain.

“Το ποσό των χρημάτων που εκλάπη είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), ανέφερε άλλωστε και η ίδια η Poly Network σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η εταιρεία αποκάλυψε την επίθεση την Τρίτη και επεδίωξε να έρθει σε επικοινωνία με τους χάκερς προκειμένου να τους πείσει “να επιστρέψουν τα χακαρισμένα περιουσιακά στοιχεία”.

Οι χάκερς έστειλαν ένα μήνυμα στην Poly Network, ενσωματωμένο σε μια συναλλαγή κρυπτονομισμάτων, όπου αναφέρουν ότι είναι “έτοιμη να επιστρέψουν” τα περιουσιακά στοιχεία που έκλεψαν.

Η πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης απάντησε ζητώντας τους να αποστείλουν τα χρήματα σε τρεις διευθύνσεις κρυπτογράφησης.

Ήδη, οι χάκερς έχουν επιστρέψει σχεδόν το ήμισυ του ποσού που έκλεψαν εχθές, με σχεδόν 258 εκατ. δολάρια να έχουν επιστραφεί στις διευθύνσεις πορτοφολιών που τους έδωσε η Poly.

“Νομίζω ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ακόμη και αν κλαπούν κρυπτονομίσματα, το ξέπλυμα και η εξαργύρωσή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της διαφάνειας που διέπει το blockchain και τη χρήση της τεχνολογίας blockchain analytics”, δήλωσε ο Tom Robinson, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας αναλύσεων blockchain Elliptic, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι χάκερς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασφαλέστερη επιλογή ήταν να επιστρέψουν τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία”, πρόσθεσε.