Δένδιας για τα 47 χρόνια από τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα: Ημέρα τιμής, χρέους και υπόμνησης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Υπουργός Εξωτερικών ανήρτησε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό με αφορμή τα 47 χρόνια από τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Με ένα μακροσκελές μήνυμα στο Twitter, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στα 47 χρόνια από τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Όπως επισήμανε, η σημερινή ημέρα είναι «ημέρα τιμής προς τους νεκρούς και αγνοούμενους», «ημέρα χρέους απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, εκτοπισμένους και εγκλωβισμένους» και «ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους».
Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών:

«Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. Είναι επίσης ημέρα τιμής προς τους νεκρούς και αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα. Είναι και ημέρα χρέους απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, εκτοπισμένους και εγκλωβισμένους, αλλά και ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους – μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας».