Folli Follie: Σε δίκη η οικογένεια Κουτσολιούτσου για εγκληματική οργάνωση!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, οδηγούνται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 10 ακόμα άτομα.

Το σκάνδαλο στην υπόθεση της Folli Follie συντάραξε το το ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα, καθώς πρόκειται για μία απάτη-μαμούθ που προσεγγίζει τα 413 εκατομμύρια ευρώ!

Κεντρική θέση στο κάδρο της απόδοσης των ευθυνών καταλαμβάνουν ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του, Τζώρτζης και η σύζυγός του, Καίτη.

Οι κατηγορίες

Τα μέλη της οικογένειας και τα διευθυντικά που τελούν υπό κατηγορία θα δικαστούν για:

-εγκληματική οργάνωση,

-πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ (κακούργημα),

-απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

-χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και

-νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο προσωρινά κρατούμενος Δημ. Κουτσολιούτσος κατηγορείται επιπλέον για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων εκτιμάται πως ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, το ακριβές όμως ύψος της δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί.

Παράλληλα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραταθεί για άλλους έξι μήνες η προσωρινή κράτηση του πρώην προέδρου της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του, Τζώρτζη που παραμένουν προφυλακισμένοι.

Το δικαστικό Συμβούλιο απάλλαξε όμως και 16 άτομα, ενώ η ποινική δίωξη έπαυσε για 2 ακόμα λόγω θανάτου.