Ισχυρή ανάκαμψη για το bitcoin

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μεγάλη ανάκαμψη γνωρίζει η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την πτώση που σημείωνε για αρκετές εβδομάδες με τη συνολική αξία τους να βρίσκεται ξανά πάνω από 2 τρισ. δολάρια.

Το bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία και τα Cardano, XRP, Dogecoin ενισχύονται.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων ήταν 2,06 τρισ. δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με το CoinGecko, που παρακολουθεί περισσότερα από 8.800 νομίσματα. Το bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα, ανήλθε στα 48.152 δολάρια, κερδίζοντας σημαντικό μέρος των απωλειών του από το Μάιο.

Παρόμοια πορεία καταγράφει το Cardano, το τρίτο μεγαλύτερο κρύπτο μετά το bitcoin και το ether, το οποίο κατέγραψε άνοδο κατά 47% τις τελευταίες επτά μέρες. To Binance κατέγραψε κέρδη 14%, το XRP 61% και το Dogecoin 18% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Όσον αφορά την πορεία του Bitcoin το επόμενο διάστημα, αν και δεν αποκλείεται ένα συνεχιζόμενο ράλι έως και στα 55.000 δολάρια, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως το σημείο αντίστασης μεταξύ των 48.000 και 50.000 δολαρίων θα κρατήσει πιο χαμηλά το ψηφιακό νόμισμα για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι κινήσεις υψηλότερα ήρθαν ακόμη και αφότου η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων δεν κατάφερε να κερδίσει μία αλλαγή στους φορολογικούς κανόνες σε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, όπου παρέμεινε άθικτη η ευρεία εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων στη νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Γερουσία την Τρίτη.