Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από πυρόπληκτους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις προκαταβολές της στεγαστικής αρωγής που η σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι περιουσίες των οποίων υπέστησαν ζημιές κατά τις πυρκαγιές.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωσή τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της διαδικτυακής πύλης arogi.gov.gr, για κάθε ακίνητο και την έκταση της ζημιάς που αυτό έχει υποστεί με βάση την δική τους εκτίμηση.

Η προκαταβολή της στεγαστικής αρωγής για κατοικίες θα ξεκινά από 5000 και θα φτάνει 20,000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής συμπεριλαμβάνοντας και την αποζημίωση για την καταστροφή της οικοσκευής που θα ξεκινά από 2000 έως και 6000 ευρώ.

Στα εμπορικά ακίνητα , τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και της εγκαταστάσεις για κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή, η προκαταβολή της αποζημίωσης θα κυμαίνεται από 5000 ευρώ έως και τα 22.000 ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς

Το ποσό της προκαταβολής θα περιλαμβάνει και μια προκαταβολή, για την καταστροφή μηχανημάτων, εμπορευμάτων, πρώτων υλών κτλ που θα κυμαίνεται από τα 2000 έως και τα 8000 ευρώ.