Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα; – Τι απαντά ο Χατζηδάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θόρυβο προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Τι θα ισχύσει τελικά; Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας».

Παράλληλα σημείωσε, πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και ότι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάση αδειών των υγειονομικών επιτροπών.«Εάν κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων απάντησε πως «ο νομός που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας. Το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε. Εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Θυμίζουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.