Παγώνη: Να κάνουν τεστ και να φορούν μάσκα όσοι γυρίζουν από διακοπές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έκκληση σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να σπεύσουν να εμβολιαστούν απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Κάλεσε επίσης τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί σε πλοία και αεροπλάνα, να φορούν μάσκες, να κάνουν τεστ και να επιδείξουν υπευθυνότητα στα σπίτια τους, για να αποφύγουμε τις ενδοοικογενειακές μεταδόσεις, καθώς στα νησιά υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ του κορωνοϊού.

Παρατήρησε ότι υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, ειδικά αυτές άνω των 50 ετών, που έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Απέδωσε τη μείωση της προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις καταστροφικές πυρκαγιές, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε να εμβολιαστούν με τον καύσωνα ή όταν καίγονταν τα σπίτια τους».

«Δεν θα πετύχουμε το τείχος ανοσίας που είχαμε πει για το τέλος Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε τον Σεπτέμβριο να καλύψουμε αυτά που δεν κάναμε τον Αύγουστο» τόνισε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Η ίδια επέμεινε ότι δεν δικαιολογείται κόπωση στους ελέγχους, τονίζοντας ότι διανύουμε μια εβδομάδα αιχμής. «Σε 15 μέρες θα βγουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για 6 και 8 χιλιάδες κρούσματα και άντε να τα μαζέψουμε. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας. Χρειάζεται προσοχή και πολύ μεγάλος έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη τάχθηκε υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας η οποία, όπως είπε, δημιουργεί αντιδράσεις.