Μαγιορκίνης: “Μια εικόνα χίλιες λέξεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Eπίκουρος Kαθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης επιχειρεί να αποδείξει την επικινδυνότητα του κορωνοϊού και για τις νεαρές ηλικίες.

Παρουσίασε αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με κορωνοϊό ηλικίας 18 ετών, 15, 14 και 8 ετών, δείχνοντας τις βλάβες στους πνεύμονες λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα, έθεσε και δύο ερωτήματα με τον ίδιο να διερωτάται αν «θέλει κανείς να υποβάλει τους πνεύμονές του σε αυτές τις βλάβες».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.

Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;

Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!»