Τουρισμός: Ψηλά στις λίστες των κρατήσεων η χώρα μας παρά την πανδημία και τις πυρκαγιές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πολύ ψηλά στις κρατήσεις των ξένων tour operators, φιγουράρει η χώρα μας αν ληφθεί υπόψη ότι ο μεγαλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, ο TUI, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Κρήτη και η Ρόδος είναι στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα των top προορισμών της για φέτος, πίσω από τη Μαγιόρκα.

Παράλληλα, η κίνηση σε δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη έχει χτυπήσει κόκκινο.
Ειδικότερα, στο 80% κινείται η πληρότητα στα ξενοδοχεία, πανελλαδικά, το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, η τουριστική κίνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αντοχές και παρά τις εικόνες από τις πυρκαγιές, φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκε η εικόνα των κρατήσεων.

Βέβαια, όλα στη συνέχεια θα κριθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. Χαμένη είναι η φετινή χρονιά για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, καθώς όπως τονίζει σε επιστολή του προς το υπουργείο Τουρισμού ο πρόεδρος ξενοδόχων του Νομού Ευβοίας Μιλτιάδης Χέλμης. «Τα καταλύματα ειδικά που έχουν καταστραφεί, είτε τα κτίσματα είτε οι περιβάλλοντες χώροι τους, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν καθόλου. Στις υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες της Βόρειας Εύβοιας που δεν έχουν υποστεί ζημιές, π.χ. Αιδηψός, γίνονται αθρόες ακυρώσεις και επιστρέφονται οι προκαταβολές των κρατήσεων», όπως αναφέρει στην επιστολή του.

Δημοφιλής προορισμός η Μύκονος

Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για τη Μύκονο, όπου η πληρότητα είναι πάνω από 95%. Σύμφωνα με την έρευνα Travel Recovery Trend Report που πραγματοποίησε το Expedia Group, η Μύκονος φιγουράρει στην έβδομη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, πίσω από το Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Παρίσι, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, τη Νέα Υόρκη και την Κοπεγχάγη.

Αύξηση των διεθνών αφίξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, κάθε εβδομάδα κλιμακώνονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με την προσεχή εβδομάδα να εμφανίζεται η καλύτερη έως τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, έως και τις 22 του μήνα αναμένονται 212.860 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα, 137.319 στο Ηράκλειο, 92.485 στη Ρόδο, 78.647 στην Κέρκυρα, 66.118 στη Θεσσαλονίκη, 49.566 στην Κω, 39.099 στα Χανιά, 33.462 στη Ζάκυνθο, 12.949 στο Ακτιο, 12.391 στην Κεφαλονιά, 7.601 στη Σκιάθο κ.ο.κ.

Καταγράφεται, λοιπόν, κλιμάκωση αφίξεων και τουριστικής κίνησης σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Ιονίου και της Θεσπρωτίας.