Η μάσκα θα παραμείνει στη ζωή μας και το χειμώνα -Τα μέτρα που εξετάζονται

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Άλλος ένας δύσκολος χειμώνας μας περιμένει, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να εμφανίζεται απειλητική και να επηρεάζει την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύσει από το φθινόπωρο και θα αφορά όλους, ανεξαιρέτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Έτσι, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην θέσπιση υποχρεωτικών περιορισμών, ειδικά για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ έχει ξεκαθαριστεί ότι γενικό λοκντάουν δεν πρόκειται να υπάρξει και δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων: “«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές, σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο» για να προσθέσει, μιλώντας για τους ανεμβολίαστους: «Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί -κι αυτό είναι άδικο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν το υποδείξουν οι ειδικοί. Διευκρίνισε πάντως ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας.

Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, υπογράμμισε, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ μία-δύο φόρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο και μετά και με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.