Παγώνη: “Το χάσαμε το τρένο για τον Αύγουστο – Σπεύστε να εμβολιαστείτε”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη απευθύνει έκκληση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Μάλιστα, δήλωσε ότι απομακρύνεται ο στόχος του 80% εμβολιαστικής κάλυψης στα τέλη του Αυγούστου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κα. Παγώνη, είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι η μετάλλαξη αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα για τους νέους, για τα παιδιά και για τις ηλικίες τις μεγαλύτερες, ιδιαίτερα τους ανεμβολίαστους» σχολίασε.

Όπως είπε, οι εμβολιασμοί στην Αμερική στα παιδιά τρέχουν, καθώς η ηλικιακή ομάδα είναι πολύ ευάλωτη. «Και εμείς εδώ στην Ελλάδα επειδή αποφασίστηκε από την Επιτροπή οι εμβολιασμοί 12-15 και 15-17 πρέπει να τους τρέξουμε, όπως επίσης πρέπει να τρέξουμε και τους εμβολιασμούς, αν είναι δυνατόν από αύριο, σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως επανέλαβε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, όλο το τελευταίο διάστημα, λόγω καύσωνα, πυρκαγιών αλλά και διακοπών οι εμβολιασμοί μειώθηκαν κατά πολύ και δεν θα φτάσουμε το τείχος ανοσίας που είχαμε σαν στόχο στο τέλος Αυγούστου.

«Το χάσαμε το τρένο για τον Αύγουστο, όμως μπαίνουμε Σεπτέμβρη και όλοι μαζί πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς», επανέλαβε η Ματίνα Παγώνη που και σε παλιότερη δήλωσή της σχολίαζε πως ο στόχος του 80% θα «μείνει άπιαστο όνειρο».

Η πίεση στο ΕΣΥ θα ενταθεί

Η κα. Παγώνη επεσήμανε πως ήδη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και αύξηση σταδιακή των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ και τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα καθώς μέσα στον Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και η πίεση στο ΕΣΥ αναμένεται να ενταθεί.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως στην Αττική η έχει 75% πληρότητα σε ΜΕΘ Covid, η Θεσσαλονίκη έχει 60%, αλλά η Κρήτη δυστυχώς έχει φτάσει στο 92%., εκεί δηλαδή όπου εντοπίζεται και το εντονότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.