Υπουργείο Υγείας- Στο 67% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Απάντηση στον διοικητή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο περί μη διαθέσιμων ΜΕΘ-Covid έδωσε η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος είχε αναφέρει πως χτες υπήρχε ένα νεαρός 22 ετών με λευχαιμία, ο οποίος έπρεπε άμεσα να μπει στην εντατική ενώ την ίδια στιγμή κλίνη στην εντατική αναζητούνταν και για έναν 62χρονο με κορωνοϊό, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί.

«Χθες περάσαμε μια τραγική μέρα καθώς τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα. Είχα ένα δίλημμα, έναν εφιάλτη. Ένα 22χρονο παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική και δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» είχε τονίσει ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ.

Στο 67% η κάλυψη κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Από την πλευρά της η Διοίκησης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρεια τονίζει πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα διαχείρισης νοσηλείας non covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως το ποσοστό κάλυψης κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει υψηλό, αλλά όχι σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού».

Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης για περιστατικά Covid και non Covid είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί.