Κοτανίδου: Εμπιστευτείτε την επιστήμη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά τις σημερινές ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν την επιστήμη.

Η κυρία Κοτανίδου, αναγνώρισε τις ανησυχίες όσων δεν εμβολιάζονται, προειδοποίησε όμως πως είναι πολύ εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, και η παρέμβαση στον οργανισμό με το εμβόλιο είναι πολύ μικρή, συγκριτικά με τον κίνδυνο που έχει ο οποιοσδήποτε να νοσήσει βαριά από την Covid-19.

«Η πρόληψη είναι η βασική συνιστώσα της αντιμετώπισης του προβλήματος. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλους τους ασθενείς. Όταν αρκετά άτομα αποκτούν ανοσία, τότε διακόπτουμε την ανάπτυξη και τη συντήρηση της επιδημίας», υπογράμμισε.

Η κυρία Κοτανίδου υπερασπίστηκε το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων.«Έχοντας ζήσει τα προφίλ των ασθενών και των οικογενειών τους όταν τους ανακοινώνουμε ότι πρέπει να διασωληνωθούν, καλώ με τον πιο εμφατικό τόνο, όσους έχουν ενστάσεις να μην διστάσουν να εμβολιαστούν».