Καπραβέλος: “Οι ανεμβολίαστοι είναι εστία υπερμετάδοσης”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης Delta, επικεντρώθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο διευθυντής ΜΕΘ επισήμανε πως «το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ χειρότερο από το περσινό», προσθέτοντας πως «η πανδημία έχει αλλάξει εικόνα, έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη, η μετάλλαξη Delta έχει κυριαρχήσει λόγω της διασποράς και δεν αφήνει ούτε τους εμβολιασμένους ούτε τους ανεμβολίαστους».

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο «η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη λόγω του στελέχους το οποίο έχει γίνει πιο επικίνδυνο».

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που είναι πολύ ανησυχητικό και έχουμε ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος χωρίς να έχουμε χτίσει ένα τείχος ανοσίας».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες είπε: «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν χθες, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, είναι επιβεβλημένα και πρέπει να αυστηροποιήσουμε ακόμα περισσότερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκες παντού και οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους με αυστηρούς περιορισμούς».

«Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που μολύνονται πιο εύκολα και διασπείρουν τον ιό. Είναι εστία υπερμετάδοσης και μετάδοσης της μόλυνσης που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πίεση στο σύστημα υγείας με τραγικές συνέπειες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.