Μητσοτάκης: Στη μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στο Μάτι φέρετρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους αναφέρθηκε στο Μάτι, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.

«Στη μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα», είπε με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του και ότι η δημόσια συγνώμη που ζήτησε ήταν υποκριτική.

«Η συγγνώμη είναι και προσωπική ανάγκη και υποχρέωση. Δηλώνει και την θλίψη μου αλλά και την ευθύνη και βούληση να τα κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά», είπε και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας εκφώνησε την ομιλία του χωρίς να προσέχει τη δική του.

«Δεν ακούσατε τις αναφορές μου για τα λάθη και το τι θα κάνουμε για να τα διορθώσουμε. Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η συζήτηση που κάνουμε όταν έρχεστε αποφασισμένος να πείτε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορούμε α κάνουμε συζήτηση με αυτούς τους όρους.

Επί 45 λεπτά πυροβολείτε αμφισβητώντας τον χαρακτήρα μου και την ικανότητά μου , έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε αλλά μην περιμένετε μετά να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης. Αναφέρθηκα για ένα συγκεκριμένο περιστατικό στα Βίλια και σας ρώτησα τι κάναμε λάθος και πιάνεστε από αυτό για να πείτε ότι δεν αναγνωρίζω την συγγνώμη που είπα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά στις αναδασώσεις επικαλέστηκε τις εισηγήσεις των δασολόγων που συστήνουν ότι όπου έχουν καεί πεύκα να προτιμηθεί η φυσική αναγέννηση και αυτό θα γίνει.

«Πρέπει να δρομολογήσουμε και το έχουμε κάνει τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά έργα. Να βάλουμε τους ανθρώπους που ζούσαν από το δάσος να δουλέψουν στο δάσος , να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα και να αφήσουμε την φύση να κάνει την δουλειά της. Η φυσική αναγέννηση λοιπόν θα ακολουθηθεί», είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που θα ακολουθηθεί τεχνητή αναδάσωση, όπως στη Βόρεια Εύβοια όπου θα γίνει τεχνητή αναδάσωση σε οικισμούς πέριξ δασών αλλά επίσης, και πέριξ των λεγόμενων βασιλικών κτημάτων στο Τατόι.