Διαμαρτυρία της ΠΕΠΕΝ για τη σύλληψη του πλοιάρχου του «SIFNOS JET»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την «παράνομη και άδικη» σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού ταχύπλοου «Sifnos Jet», από άνδρες του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών από το λιμάνι της Πάρου, καταγγέλλει «για ακόμα μια φορά» η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Πάσης Τάξεως.

«Σας ρωτάμε ευθέως κ. υπουργέ Ναυτιλίας, κ. υφυπουργέ Ναυτιλίας και κ. αρχηγέ Λ.Σ., πότε θα σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Μέχρι πότε θα συλλαμβάνονται, θα ταλαιπωρούνται και θα διασύρονται οι πλοίαρχοι της Ακτοπλοΐας μας;» διερωτάται και εξηγεί:

«Γνωρίζετε πολύ καλά, εσείς και οι Υπηρεσίες του υπουργείου σας, ότι οι πλοίαρχοι ΔΕΝ εκδίδουν εισιτήρια. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν προγραμματίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων, μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών. Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί;

Σας υπενθυμίζουμε ότι όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση, κ. υπουργέ Ναυτιλίας, είχατε δημόσια δεσμευθεί ότι θα εκσυγχρονίσετε τη νομοθεσία, όταν έρθετε στην κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα δεν το έχετε κάνει. Γιατί άραγε;

Ας εφαρμόζουν τουλάχιστον οι Υπηρεσίες, σωστά τους ισχύοντες νόμους. Γιατί πρόσφατα διαπιστώθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ελέγχων πλοίων, με την ΠΝΟ, σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας, της Σ.Σ.Ε. και των ωρών και ορίων ανάπαυσης και εργασίας, σε βάρος των ναυτικών, όλων των ειδικοτήτων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας οφείλει ως εκ της θέσεως του, να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των ναυτικών.

Ας πάψει επιτέλους, η κακώς νοούμενη “ανεκτικότητα” και ας αναζητούνται οι ευθύνες από τους πραγματικά υπεύθυνους» ζητεί από τον Γιάννη Πλακιωτάκη η ΠΕΠΕΝ.