Παγώνη: “Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν – Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον προβληματισμό της για τη μετάλλαξη Δέλτα και τις επιπτώσεις που ήδη καταγράφονται στα νοσοκομεία επισήμανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία» είπε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

Ως δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης επικαλέστηκε, μάλιστα, το γεγονός ότι 13 μωρά νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ματίνα Παγώνη αρχικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού, ενώ σημείωσε ότι «οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές».

«Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί» είπε η Ματίνα Παγώνη σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζονται τις τελευταίες μέρες, ενώ έως τώρα το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.