Στο επίκεντρο οι νέοι – Αν δεν εμβολιαστούν δεν μπορεί να ελεγχθεί η μετάδοση της Δέλτα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας βρίσκονται οι νέοι, μετά την επιστροφή τους από τα νησιά, δίχως να το θέλουν, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς η πίεση στο ΕΣΥ συνεχώς αυξάνεται.

Εξάλλου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας, έκανε έκκληση στους νέους να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Όπως είπε: Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριο, και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Και το τονίζω: χωρίς να το θέλουν. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό», υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Η διάμεση ηλικία κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά πέντε έτη τις τελευταίες εβδομάδες και υπολογίζεται στα 30 έτη σήμερα. Ενώ το μήνα Ιούλιο οι υπερήλικες αποτελούσαν μόλις το 3,9% των νέων κρουσμάτων, τον Αύγουστο είχαμε πάνω από 6.000 νέα κρούσματα στους πολίτες άνω των 60 ετών, με ποσοστό 8,3% των νέων κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, γεγονός που αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους προβληματισμούς των επιστημόνων.