Συρίγος: Oι γονείς να αναζητήσουν φοιτητική στέγη- Δια ζώσης η λειτουργία των πανεπιστημίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων, διότι «δεν είναι κανονικότητα το μάθημα μπροστά στον υπολογιστή που έγινε εξ ανάγκης», ενώ προέτρεψε τους γονείς να αναζητήσουν φοιτητική στέγη για τα παιδιά τους.

Ο κ. Συρίγος, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μαθητές όπως έγινε και πέρσι, καλούνται να διενεργούν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νοσήσεως, είτε εργαστηριακό τεστ που θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, όπως είπε, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά εμβολιασμού.

«Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα, προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, είπε πως τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, συμπληρώνοντας ότι σε σχέση με το κόστος των τεστ, η απάντηση είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος είναι δωρεάν.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τη Δασολογία Θεσσαλονίκης, όπως και την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «αυτό που έγινε με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτυπώνει τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία και ποιες είναι οι ανάγκες».

Ανέφερε μάλιστα ότι σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εξεταστεί με μαζί με τους πρυτάνεις, η μετεξέλιξη, συγχώνευση ή αλλαγή κατεύθυνσης σχολών.

Πηγή: ΕΡΤ