Θεοδωράκης: Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Η κηδεία στο Γαλατά Χανίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το μεσημέρι της Δευτέρας αρχίζει το λαϊκό προσκύνημα της σορού τού σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Στις 15.00 της Τετάρτης θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού και εν συνεχεία η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Η υπόθεση της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη έλαβε αίσιο τέλος, καθώς τα μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε συνεννόηση και όπως ανακοινώθηκε η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον Γαλατά Χανίων.

Αυτό, άλλωστε, επιθυμούσε και ο ίδιος ο δημιουργός: να ταφεί στη γενέτειρά του, μαζί με τη μητέρα τον πατέρα και τον αδερφό του.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».