Κορωνοϊός: Προ των πυλών ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδίατρους – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 χρόνων για τη λοίμωξη Covid-19 και από τους παιδίατρους στα ιατρεία τους αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της διενέργειας του εμβολίου από τους παιδίατρους, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι τελευταίοι από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Με δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδίατρους, φαίνεται πως θα αποφασιστεί το ίδιο και για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και γι’ αυτό κομβικός ο ρόλος των παιδιάτρων, οι οποίοι αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.

Ήδη πολλοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των παιδιών, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

Μεταξύ αυτών, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση την Τρίτη να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επηρεαστεί σοβαρά η υγεία τους από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

«Πρέπει να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 και πάνω, αφού κι αυτά θα νοσήσουν και θα επηρεαστεί μακροχρόνια η υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν απέκλεισε την Τρίτη το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς, εφόσον παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά και το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.