Μίκης Θεοδωράκης: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, με επόμενο σταθμό τον Γαλατά Χανίων, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Εντός και εκτός Μητρόπολης επικρατούσε μεγάλη συγκίνηση, με τον κόσμο να χειροκροτά και να τραγουδά στίχους από τα τραγούδια του. Το παρών τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έψαλε τρισάγιο στη μνήμη του και στη συνέχεια εκφώνησαν επικηδείους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων τόνισε πως «σήμερα αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, όλες οι ηλικίες, όλες οι γενεές» και τον χαρακτήρισε «σύμβολο και παράδειγμα» και «παιδαγωγό του έθνους».

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς την πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ε3 απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά.

Με αυτοκινητοπομπή η σορός του θα μεταφερθεί αρχικά στην Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων ως τις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.