Μπαράζ ελέγχων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Μορφή χιονοστιβάδας” παίρνουν οι καταγγελίες για περιστατικά έκδοσης “μαϊμού” πιστοποιητικών, όχι μόνο σε πολίτες που ήθελαν το πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστούν, αλλά και σε υγειονομικούς για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας.

Τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού, αλλά και πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και αρνητικών εργαστηριακών τεστ.

Αυτή την ώρα γίνονται μπαράζ ελέγχων σε εμβολιαστικά κέντα και κέντρα υγείας της περιφέρειας, για να διαπιστωθεί εάν έχει περισσέψει κάποια δόση ή αν καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός εμβολιασμών από τα συνηθισμένα ραντεβού.

Η υπόθεση των εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά είναι τεραστίων διαστάσεων και οι προεκτάσεις της, έχουν ανατεθεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

“Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία.

Οι αρχές εξετάζουν σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια το ενδεχόμενο εμπλοκής και νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης στα άτομα που φέρονται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και πιο συγκεκριμένα μιας αρνήτριας νοσηλεύτριας που φέρεται να έχει εμβολιαστεί και εκείνη εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Φαίνεται μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο να ερευνώνται ακόμη δύο περιστατικά υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας. Στο νοσοκομείο γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τη διοίκηση.

Και στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία μάλιστα να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα.

Καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς υπάρχει και στην Ικαρία, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

Γιατρός του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00. Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.