ΠΟΕΔΗΝ: Περίπου 200 είναι οι πλαστοί εμβολιασμοί στους υγειονομικούς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την εκτίμηση πως 200 είναι περίπου οι πλαστοί εμβολιασμοί στο σύνολο των υγειονομικών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι το σύνολο των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι 7.200, ενώ 1.500 είναι με αναρρωτικές και δεν έχουν περάσει τη διαδικασία της εξέτασης.

Κατήγγειλε δε ότι 500 ανεμβολίαστοι που έχουν καταθέσει αίτηση εξαίρεσης παραμένουν στις θέσεις τους αναμένοντας το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη εκδοθεί.

Στο θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν παντού έλεγχοι, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως εκτιμά, μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις, ενώ σημείωσε ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας πρέπει να εξαντληθεί ο έλεγχος.

«Τα όπλα μας είναι το εμβόλιο και η τήρηση των μέτρων», είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ απαντώντας αν θα ξεκινήσουν κλιμάκια εκ νέου ελέγχους, υπογραμμίζοντας ότι στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων.