Ουρές και πολύωρη αναμονή έξω από τα διαγνωστικά κέντρα για rapid test

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην πρεμιέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα διαγνωστικά κέντρα για τη διενέργεια rapid testμε τον χρόνο αναμονής για το πρώτο επί πληρωμή τεστ να ξεπερνούσε -σε ορισμένες περιπτώσεις- και τη μία ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Δευτέρα, στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid-19 θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα.

Το κόστος του κάθε τεστ ανέρχεται στα 10 ευρώ και θα βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο, ενώ γίνονται δεκτά μόνο όσα από τα τεστ πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μετά το τεστ, ο εργαζόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ (από το gov.gr) η οποία θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.