Σταϊκούρας: Ιδιαίτερης σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

“Το σχέδιο της κυβέρνησης, ένα σχέδιο το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι αποτελεσματικό για να βοηθήσει την καθημερινότητα όλης της ελληνικής κοινωνίας, όλων της πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας προφανώς και του Έβρου”, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, στις συναντήσεις που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, τη διοίκηση του Ο.Λ.Α. και παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Προσδιορίζοντας το στόχο του εν λόγω σχεδίου, δήλωσε πως είναι η “επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, η δημιουργία πολλών, καλών θέσεων απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής”, εικόνα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ήρθε να την επιβεβαιώσει και να την ενισχύσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,
εμπλουτίζοντάς τη με επιπλέον παρεμβάσεις, επιπλέον μέτρα στήριξης της κοινωνίας βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα”.

Ιδιαίτερης σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το υπουργείο Οικονομικών, επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής του με τη διοίκηση του Οργανισμού. “Έχει μια ιδιαίτερη σημασία γιατί πιστεύουμε ότι μαζί και με την υλοποίηση πρόσφατα μεγάλων αξιοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, εδώ δημιουργείται ήδη την τελευταία διετία και ευελπιστούμε αυτό να προσαυξηθεί στο μέλλον, ένα ιδιαίτερο περιουσιακό στοιχείο με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζω ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η χώρα όχι η κυβέρνηση έχει τρεις επιτυχίες. Η πρώτη αφορά την προσέλκυση επενδύσεων – κεφαλαίων στη χώρα με μοναδικό αντικείμενο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ΔΕΠΑ υποδομών, Εγνατία και ΔΕΔΗΕ κι ευελπιστούμε τον επόμενο μήνα, κυριολεκτικά σ’ ένα μήνα από τώρα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών σε ότι αφορά τον Ο.Λ.Α.”.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της διοίκησης, επιβεβαιώνοντας “την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει την τελευταία διετία από τη διοίκηση, η οποία” όπως είπε “κατέληξε σε εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2021”, συμπληρώνοντας πως “όλα αυτά πρέπει να είναι εφαλτήριο για όλους μας πρωτίστως για το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να πετύχουμε πολύ περισσότερα για την ισόρροπη ανάπτυξη, για την αύξηση του πλούτου και για τη δίκαιη διανομή του πλούτου, με ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στη μεσαία τάξη”.

Κ. Χατζημιχαήλ: Εξόχως σημαντική η παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο λιμένα

Εξόχως σημαντική, “τόσο από πλευράς ουσίας, όσο και από πλευράς συμβολισμού”, χαρακτήρισε την παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Χατζημιχαήλ, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε “μόλις ένα μήνα πριν εκπνεύσει η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτικών μερών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού και δεδομένου ότι η εταιρία έχει επιτύχει φέτος ιστορικά υψηλά στη διακίνηση φορτίων και στα οικονομικά της αποτελέσματα”.

Ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση ο κ. Χατζημιχαήλ είπε πως “πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση του υπουργού με επίκεντρο τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του και συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας παραχώρησης”, ενώ υπογράμμισε και “την καθοριστική συμμετοχή του υπουργού στην πρώτη περίοδο απαλλαγής του λιμένα από βάρη τριών και πλέον δεκαετιών, όπου με πρωτοφανή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, υποστήριξε τις προσπάθειες και τις ενέργειες του Οργανισμού και των υπουργείων Ναυτιλίας και Υποδομών και Μεταφορών”.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ